Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ofis Binası

Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ofis Binası,

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konya İl Müdürlüğü Ofis Binası ve Kültür Merkezi proje arazisi  Konya için önemli bir ana arter olan Ankara Caddesi üzerinde yer almaktadır. Şehir Merkezini havalimanına bağlayan ve kentin sanayi alanlarını ve büyüme yönünü şekillendiren bu aks, proje arazisini önemli ve görünür bir hale getirmektedir. Gerek hızla büyüyen bir makroform içinde yer alması gerekse sanayi alanları ile konut alanlarının kesişiminde yer alması sebebi ile önerilen ofis binası ve kültür merkezi ‘nin kent için modern bir imge oluşturması amaçlanmıştır. Bunula birlikte kamusallığı arttırıcı unsurları içermesi üzerinde durulmuştur.

Yapı kütlelerinin birbiriyle uyumlu formlarda şekillenmesiyle birlikte sosyal ve kültürel merkezi, tasarlanan kabuk ile ofis kütlelerinden ayrışmaktadır. Bu kabuk ile yapı dikkat çekici bir imge haline gelmektedir. Yapı grubu önünde tertiplenen meydan ve kamusal alan, sosyal ve kültürel merkezin önünde düzenlenen merdiven ile bir üst kota taşınır. Bu noktada kültür merkezinin, içerdiği kurs, atölye, konferans ve toplantı odaları ve çok amaçlı salon ile birlikte kent için önemli bir etkinlik alanına dönüşeceği öngörülmüştür. Ofis yapıları da halk girişini bu kamusal meydandan almaktadır. Kütlesel oluşum ve sirkülasyon işleyişi bakımından ofis ve kültür merkezi farklılaşacak şekilde tasarlanmıştır. Bu fonksiyonlar birbirinden bağımsız çalışabilir. Aynı zamanda oluşturulan baza ile bu iki işlev birbirine bağlanır  ve işletme tercihlerine göre farklı düzenlemelere olanak sağlayacak esnekliğe uygun olarak tasarlanmıştır.

Ofis Binası | Çevre ve Şehircilik Bakanlığı |Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü | Konya Ofis Yapısı | Dodofis Mimarlık Ofisi | Istanbul Mimarlık ofisleri|Istanbul Mimarlık Ofisi
 
 

dodofis mimarlık
COPYRIGHT ©
dodofis mimarlık  2017
ALL RIGHTS RESERVED

Comments are closed.