Kadıköy Konut Projesi

Kadıköy Konut projesi / Kentsel Dönüşüm

Dodofis Mimarlık Ofisi’nin tasarladığı Kadıköy konut projesi İstanbul’un önemli dönüşüm alanlarından olan Kadıköy bölgesinde yer almaktadır.  Kentsel dönüşüm ile yenilenen apartman bloğu çevresi ile uyumlu olacak şekilde yeniden tasarlanmıştır. Yapı cephesi çerçeve modüllere ayrıştırılarak yapı yüksekliğinin etkisi azaltılmıştır.

Farklı mahallerin önünde tertiplenen balkon, çıkma ve iç balkonlar ile cephe dokusunda farklılaşma elde edilmiştir. Yapı cephe karakteri, alt kotlarda çıkma derinlikleri arttırılarak, daha geniş bahçe ve peyzaj alanlarına dönüştürülmüş ve bahçe dubleksler elde edilmiştir. Bu doku, peyzaj kotunda giriş lobisi, restoran ve diğer sosyal alanların ışıklıklarına ve peyzaj havuzlarına dönüştürülerek, proje genelinde dil bütünlüğü sağlanmıştır.

Konut birimlerinin bünyesinde yer alan farklı mahaller, barındırdıkları yaşantı ve işlevler doğrultusunda özelleştirilmiştir. Farklı cephe birimleri oluşturulmuştur. Yapı, bünyesindeki bu farklı yaşantıların dinamik bir bileşkesi olarak tasarlanmıştır.

Yapı hem tasarımı hem malzeme seçimleri açısından bölgede bir referans yapı olmaya aday olacak şekilde tasarlanmıştır. Proje özelinde firmamız, mühendislikleri ile birlikte paket olarak ruhsat ve belediye projelerinin hazırlanması. Teklif dosyaları ve etüt projelerinin hazırlanması, teklife yönelik, görselleştirme, animasyon ve sunumların hazırlanması, anıtlar kurulu dokümanlarının hazırlanması ve projelendirmesinde destek sunmuştur.

Kadıköy Konut Projesi | Kadıköy | Dodofis Mimarlık Ofisi | Istanbul Mimarlık ofisleri | iç mimarlık | Mimari tasarım | Mimarlık
Dodofis

dodofis mimarlık
COPYRIGHT ©
dodofis mimarlık  2017
ALL RIGHTS RESERVED

Comments are closed.